Bilguiden

Kompletta hjul, fälgar & däck

För att söka på reg.nr Klicka här »
 
Bonuspaket medföljer vid köp av 4 st Däck + 4st Aluminiumfälgar
Däckbonus medföljer vid köp av 4st däck
Snyggt med svarta tillbehör till dina fälgar!
Däckbonus medföljer vid köp av 4st däck

Använd bilguiden för att välja din bil och göra en fälgsökning.

Behöver din bil nya aluminiumfälgar?

Hitta dina nya aluminiumfälgar (fälgar, alufälgar) på gummihuset.se. Vi har ett stort sortiment av fälgar i alla storlekar och prisklasser. Snabba leveranser av kompletta hjul, lösa fälgar eller däck till din bil är vår specialitet!
gummihuset.se hittar du enkelt dina nya aluminiumfälgar (fälgar, alufälgar) genom att ange bilens registreringsnummer eller så väljer du din bilmodell via bilmärke. Om du beställer fälgar och däck så levererar vi dom självklart  monterade, balanserade och klara. Om du bara köper däck eller fälgar och behöver hjälp med montering så har vi ett antal monterings partners runt om i landet.
Vi har fälgar från dom flesta populära fälg tillverkarna bla: BBS, DOTZ, MAK, OXXO, ENZO, DEZENT, SPF, AEZ, ADVANTI, NITRO, ZITO, MILLE MIGLIA, TOMASON mm och  även andra populära fälg modeller under varunamnet GH EDITION.

Olika typer fälgar

Det finns två olika typer av fälgar, aluminiumfälgar (alufälgar) och stålfälgar (plåt fälgar). fälgar av stål är oftast billigare än aluminiumfälgar, men det finns flera fördelar med att ha alufälgar bla: dom är lättare att hålla rent, bilen ser bättre ut, dom höjer bilens värde mm.

Att välja rätt fälg till din bil

För att välja rätt fälg så är det några saker att tänka på.  Det måste vara samma tum storlek på både däck och fälg för att man ska kunna montera i hop dom. Sedan måste inpressningsdjupet på fälgarna (ET-måttet) stämma överens med din bils. Detta mått anger hur långt in eller ut dina fälgar placeras i relation till fälgens centrumpunkt. Man måste ha ett korrekt inpressningsdjup eftersom ett felaktigt kan göra att hjulen tar i tex bilens skärmkanter eller stötdämpare, dom flesta eftermarknadsfälgar har ett lägre inpressningsdjup än originalfälgarna för att det ska bli snyggare på bilen men utan att det tar i. Fälgarna behöver även ha rätt bultcirkel för att passa på bilen, bultcirkeln är ett mått som anger dels hur många bulthål fälgarna har och vilken cirkeldiametern är. Det här är sådant som du som kund normalt sätt inte behöver veta innan eller ta reda på, utan du skriver in din bils registreringsnummer eller väljer din bil i bilmärkeslistan på gummihuset.se så ser vi till att du får fälgar som passar just din bil!

Fälgväljare

När du tittar på fälgargummihuset.se så  kan du via vår unika fälgväljare se hur fälgarna kommer att se ut på din bil. Du kan till och med välja fälg på bilen så att du får en så realistisk bild som möjligt av hur det kan se ut med fälgarna på bilen. Det minskar risken för att du ångrar köpet.