Information om Svenska Gummihuset

Integritetspolicy - GDPR

Svenska Gummihuset AB (SG) - Integritetspolicy

Svenska Gummihuset AB har sedan 1996 när vi startade vår "E-handel", alltid varit mycket noggranna med våra kunders integritet och uppgifter. Nu gör vi det ännu bättre och tydligare.

Fr.o.m. 25 Maj 2018 träder GDPR i kraft
I GDPR ingår en omfattande uppdatering gällande skydd av anställdas och konsumenters personliga uppgifter. På SG har vi lagt stora resurser under en längre tid på att säkerställa verksamheten. Numera har vi ännu bättre hanteringsrutiner och säkerhet kopplat till det som är ditt.
För dina uppgifter är något vi lånar av dig - för att optimera din upplevelse av oss.
Ett medgivande, samtycke, från dig gör det möjligt för oss att än bättre anpassa innehållet efter dina önskemål och helt enkelt ge en mer träffsäker och lukrativ information. Du samtycker till detta när du besöker vår webbsida och beställer varor.

SG värnar vi om din personliga integritet och strävar alltid efter en hög nivå av dataskydd. För att tydligare beskriva hur vi hanterar dina personuppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy som förklarar hur dina uppgifter behandlas, hur vi skyddar dina uppgifter, dina rättigheter och hur du kan använda dig av dem.

För att SG ska kunna säkerställa att du får 100% rätt produkter till Din bil, behöver vi inhämta bilens registreringsnummer och fordonsinformation för att kunna utföra produktsök via vår produktkatalog. Vi behandlar inte personliga eller känsliga uppgifter om bilen. Det är viktigt för både oss och Dig som kund att det blir rätt varor till rätt bil.
Vår bedömning är att det ömsesidiga behovet av bilens uppgifter är mycket bra och nödvändigt och då inga personliga uppgifter sparas så tycker vi att det ligger i bägge parters intresse.

Vi behandlar dina kontaktuppgifter och övrig korrespondens för att kunna hantera dina kundtjänstärenden. Det finns ett ömsesidigt behov av att utföra behandlingen och då inga känsliga uppgifter behandlas, har vi gjort bedömningen att behovet väger tungt.

Vi på SG eftersträvar alltid att vara så relevanta som möjligt i vår kommunikation till dig. För att kunna skicka relevanta erbjudanden till dig som kund behöver vi behandla dina kontaktuppgifter, information om dina köp, samt information om ditt fordon. Vi har gjort bedömningen att även här finns ett ömsesidigt behov och att fördelarna med behandlingen av uppgifterna är stora.

Vilka personuppgifter SG behandlar om dig:

  • Namn: För och efternamn
  • Kontaktinformation: Adress, e-postadress, telefonnummer
  • IP-adress: Skyddar oss och Dig mot internetbedrägerier
  • Orderinformation: Orderhistorik, information om beställda varor
  • Information om köp: Köphistorik, information om köpta varor, tidpunkt för köp
  • Fordonsinformation: Bilens registreringsnummer och bilmodell
  • Information om reklamations-, och garantiärenden: Information om reklamationsärendet, information om produktgarantier, information om köpta varor, kundens korrespondens
  • Användargenererad information: Besöks- och klickhistorik, baserat på användning av företagets webbsidor och andra tjänster i digitala kanaler
  • Företag som erbjuder betallösningar (Klarna & Payex): För information om betalningsgodkännande
  • Personnummer: Hanteras endast av Klarna för betalning. Svenska Gummihuset AB registerar/sparar inga personnummer på någon kund

Generellt:

  • Vi använder information endast för det ändamål som krävs
  • Vi samlar inte in eller lagrar information som inte är nödvändig för det ändamål som angetts
  • Vi kommunicerar tydligt hur personuppgifter samlas in, lagras och används för berörda personers rättigheter
  • Vi tillser att behandling av personuppgifter är spårbar och att vi eller våra personuppgiftsbiträden ansvarar för behandlingen
  • Vi tillser att personuppgifterna är tillgängliga, men inte hanteras vårdslösts eller förändras

Viktigt att veta: Det är du själv som godkänner om vi får ta del av dina personuppgifter. Vi kan dessvärre inte processa ditt ärende om du inte godkänner villkoren. Du godkänner villkoren i samband med köp på SG's sajt.

m du har frågor om, eller motsätter dig hur vi behandlar Dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på kundtjanst@gummihuset.se eller via brev.

Du har rätt att invända mot behandling av dina personuppgifter som grundar sig på ett berättigat intresse. Fortsatt behandling av dina personuppgifter förutsätter i sådant fall att vi kan visa tvingande berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller om detko sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk.

https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/
https://www.eugdpr.org/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4nna_dataskyddsf%C3%B6rordningen

Cookies
När du besöker Svenska Gummihusets samlar vi information om vad som görs på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra och säkerställa din användarupplevelse.
Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

När vi samlar information görs det inom ramarna för den befintliga lagstiftningen. Dina personuppgifter som samlas in sker i enlighet med GDPR & Personuppgiftslagen.

SG detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på vår sida. Om du genomför ett köp eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi det.

Vad är en cookie?
När du besöker SG lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid nästa besök. Ingen personlig information lagras i våra cookies.
Nästan alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen ytterligare kan förbättras.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din enhet eller ställa in enheten så att du får en varning innan cookies sparas.

Viktigt! Tänk på att om du inte accepterar cookies kommer det att finnas funktioner på SG som inte kommer att fungera för dig.

Funktionalitet
Hos SG finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av SG sajt. Dessa är cookies som lagras när du surfar in på SG's sajt och lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

Användning av personlig information
Känslig personlig information yppas aldrig för tredje part såvida du inte uttryckligen samtyckt, och vi samlar aldrig in personlig information såvida inte du själv har angett denna information när du gjort en beställning, deltagit i en enkät eller liknande.
Personlig information används för att implementera den tjänst för vilken informationen samlas in. Informationen används också för att lära känna dig och andra användare av webbplatsen bättre.



SVENSKA GUMMIHUSET AB
Box 339
63105 Eskilstuna
Sverige
Tel. 0771 – 977 977
kundtjanst@gummihuset.se