Bilguiden

Kompletta hjul, fälgar & däck

För att söka på reg.nr Klicka här »
 
Bonuspaket medföljer vid köp av 4 st Däck + 4st Aluminiumfälgar
Däckbonus medföljer vid köp av 4st däck
Snyggt med svarta tillbehör till dina fälgar!
Däckbonus medföljer vid köp av 4st däck

Använd bilguiden för att välja din bil och göra en fälgsökning.

Behöver din bil nya stålfälgar (plåtfälgar)?

Hitta dina nya stålfälgar (plåtfälgar) på gummihuset.se. Vi har stålfälgar (plåtfälgar) till nästan alla bilar på marknaden. Snabba leveranser av kompletta hjul eller lösa stålfälgar (plåtfälgar) till dina originaldäck är en av våra specialiteter.
gummihuset.se hittar du enkelt dina nya stålfälgar (plåtfälgar) genom att ange bilens registreringsnummer eller så väljer du din bilmodell via bilmärke.
Om du beställer fälgar och däck så levererar vi dom självklart monterade, balanserade och klara. Om du bara köper fälgar eller däck och behöver hjälp med montering så har vi ett antal monterings partners runt om i landet.
Vi har stålfälgar (plåtfälgar) från dom flesta stora tillverkare av stålfälgar (plåtfälgar) bla: ALCAR, KFZ, KRONPRINZ mm.

Olika typer fälgar

Det finns två olika typer av fälgar, aluminiumfälgar (alufälgar) och stålfälgar (plåt fälgar). fälgar av stål är oftast billigare än aluminiumfälgar, men det finns flera fördelar med att ha alufälgar bla: dom är lättare att hålla rent, bilen ser bättre ut, dom höjer bilens värde mm.

Att välja rätt fälg till din bil

För att välja rätt fälg så är det några saker att tänka på.
Det måste vara samma tum storlek på både däck och fälg för att man ska kunna montera i hop dom. Sedan måste inpressningsdjupet på fälgarna (ET-måttet) stämma överens med din bils. Detta mått anger hur långt in eller ut dina fälgar placeras i relation till fälgens centrumpunkt. Man måste ha ett korrekt inpressningsdjup eftersom ett felaktigt kan göra att hjulen tar i tex bilens skärmkanter eller stötdämpare. Fälgarna behöver även ha rätt bultcirkel för att passa på bilen, bultcirkeln är ett mått som anger dels hur många bulthål fälgarna har och vilken cirkeldiametern är. Det här är sådant som du som kund normalt sätt inte behöver veta innan eller ta reda på, utan du skriver in din bils registreringsnummer eller väljer din bil i bilmärkeslistan på gummihuset.se så ser vi till att du får fälgar som passar just din bil!