20:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

39:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

19:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:
Antal:

19:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

25:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

200:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

50:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

25:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

69:-/st

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

2380:-/4st (595:-/st)

Lagervara
ca 1-3 dagar
Antal:

Behöver dina fälgar nya tillbehör?

Vi har tillbehör till dina aluminiumfälgar eller stålfälgar.

Vi har bla: Hjulbultar och hjulmuttrar i alla tänkbara utföranden, navringar (centreringsringar), spacers, gummiventiler, kromade ventiler, låssatser, däcksäckar,
TPMS – Däcktryckssensorer (däcktrycksövervakning) mm mm.

Det är viktigt att man har rätt tillbehör till sina fälgar så att hjulen sitter rätt på bilen. Både ur säkerhetssynpunkt och ur komfortsynpunkt. Tex så kan felaktiga bultar/muttrar, navringar mm göra att man får obalans och vibrationer i bilen, vilket kan göra att väggreppet blir sämre och i längden kan bilen ta skada.
Även komforten blir lidande då vibrationer i bilen kan vara väldigt irriterande.

Bult och mutter

Bultar och muttrar finns i en mängd olika utföranden, bla så finns det bultar/muttrar med 60 gradig rak kona och med sfärisk (kulformad) fattning, det är viktigt att fälg och bult/mutter har samma fattning annars drar inte bulten/muttern fast fälgen på rätt sätt på bilen och kan därmed lossna eller skapa vibrationer. Även längden på bulten är viktig så att den inte är för lång, då kan bilens bromsar ta skada, och är den för kort kan hjulen lossna...

Navring/centreringsring

I många eftermarknadsfälgar använder man en så kallad navring/centreringsring, dvs att fälgens centrumhål har en överdimension och man sätter i en distansring så att fälgen passar till just din bil. På så sätt kan man använda samma fälg till flera olika bilmodeller.
Även här är det viktigt att ringen är i rätt dimension för fälgen och för bilen.
Ringen har oftast en fasning och det är viktig att den passar rätt i fälgen och på bilen för att inte det ska bli obalans och vibrationer.

Spacer

Spacers används ibland för att flytta ut hjulen från bilens anläggningsyta. Tex för att skapa frigång för hjulen mot bromsok, fjäderben mm, men även då man vill att hjulen ska bredda maximalt i hjulhuset för ett snyggare utseende.

Ventiler

Ventiler finns i flera olika utföranden. Tex vanlig svart gummiventil eller den på gummihuset.se populära kromade ventilen, det är en gummiventil med en snygg kromad hylsa och ventilhatt. (Finns även i en svart eloxerad variant). Vi har även förstärkta ventiler som vi levererar i fälgar till lite tyngre fordon som tex husbilar mm.

Låsbultar

Vid köp av kompletta hjul så ingår en låssats i vår populära paketbonus. Självklart kan man även köpa låssatser till sina fälgar under fliken tillbehör.

Däcksäckar

Praktiska extra stora däcksäckar för säsongsförvaring av dina sommar eller vinterhjul.

TPMS – Däcktryckssensorer

Även kallad däcktrycksövervakning, är ett system för övervakning av däcktrycket. Det finns två olika typer av system.
Det ena systemet är kopplat till bilens ABS system och det andra systemet bygger på att det sitter en sensor i varje hjul som skickar information om lufttrycket till bilens dator.
Systemet med sensorer är ett mer exakt system än det som är kopplat till bilens ABS system.
Sensorn drivs av ett batteri. Det är vanligt att sensorn har en funktion som sätter den i viloläge om hjulet står still länge, tex vid säsongsförvaring. På så sätt räcker batteriet längre, vanligtvis runt 5 år. När batteriet är slut byts hela TPMS sensorventilen ut.
Läs mer om TPMS här: och så en länk till TPMS fliken tack.